Danske vandløb

Som medlem af Herning-Ikast Landboforening er du også medlem af Danske Vandløb, fordi landboforeningen har tegnet et kollektivt medlemskab.

Det unikke ved Danske Vandløb er, at der her er skabt et “partnerskab mod oversvømmelser” mellem husejere og landmænd. 

Med telefonen som våben
Danske Vandløb har udviklet en fleksibel løsning til registrering og dokumentering af forhold vedrørende drift og vedligeholdelse af vandløb. Det sker med en app, der hentes gratis i App Store eller i Play Butikken. App’en hedder “Vildsvin og vandløb”, fordi den er udgivet i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, som opfordrer til, at også iagttagelser af vildsvin indberettes.

Halter vandløbsvedligeholdelsen?
Med vandløbsapp’en på din smartphone kan du registrere, dokumentere og fremsende rapport til den lokale vandløbsmyndighed om forhold, der ikke lever op til det pågældende vandløbsregulativ. 

App’en registrerer din position med GPS, og der er derfor dokumentation for, hvor din registrering er foretaget. En indrapportering kan fx lyde “helt tilgroet strømrende bestående af tagrør”. Derefter kan der tages op til tre fotos af det tilgroede vandløb, hvorefter positionen angives på et kort, der indsendes ved tryk på knappen “Indsend”. De indrapporterede fakta overføres til en database, og indsenderen får automatisk tilsendt en mail til sin indbakke med det link, der skal bruges til at udskrive en PDF-rapport. 

Du kan læse mere om brugen af app’en på danskevandloeb.dk