Nyhedsbrev juli 2024

 

 

Nyt fra formanden

Aftalen i den grønne trepart er landet – og den har været længe ventet!

De seneste dage, uger og måneder har der været mange spekulationer om aftalens indhold, hvilket har skabt bekymringer hos mig, ligesom det sikkert har gjort hos mange af jer. Den 24. juni 2024 præsenterede den grønne trepart stolt og optimistisk aftalen. Det er med god grund. Aftalen er et imponerende stykke arbejde med fagligt indhold, afbalancerede kompromiser og velovervejede løsninger.

Der er selvfølgelig en række kompromiser i aftalen – det er uundgåeligt. Men disse kompromiser er nødvendige for, at den grønne trepart kan stå samlet og støtte aftalen. Deltagerne i den grønne trepart har forskellige interesser og fokuser. Derfor har det krævet en ekstraordinær indsats og stor forberedelse at nå frem til aftalen. Alle parter har vist vilje og engagement for at nå opnå en aftale.

Vi skal nu til at sætte os ind i de forskellige delelementer af aftalen. Aftalen er omfattende og dækker mange områder, såsom vandmiljø, natur, CO2-afgift, landdistrikter og globalt perspektiv. Længere nede i nyhedsbrevet kan I finde selve aftalen, samt en række faktaark om de forskellige delelementer.

Jeg vil gerne rette en stor tak til L&F for deres grundige forberedelser, som har sikret danske landbrug stærke politiske rammer for fremtiden. En særlig tak skal også lyde til Søren Søndergaard, der har løst en meget vanskelig opgave og samtidig formået at styrke dansk landbrugs position. Hans indsats er enestående og vil blive husket i mange år fremover.

God sommer derude,

Med venlig hilsen,

Leif Nørgaard
Formand, Herning-Ikast Landboforening


 

Ses vi på Landsskuet?


Kom og besøg os på SAGROs stand på landsskuet i Herning den 4. til 6. juli. Her kan du møde SAGROs rådgivere og ejerforeningerne bag SAGRO til en snak og lidt godt til ganen. Alle aktive medlemmer har modtaget en særskilt invitation med yderligere information.

Udover SAGROs stand, står vi også bag -  sammen med en masse andre gode folk - Landsskuets Klimaudstilling, der tilbyder et spændende program, som du kan se herunder.

Vi ses på Landsskuet!

 


 

Affaldssortering


På venlig opfordring fra Herning Kommune, minder vi om, at alle erhvervsvirksomheder, herunder landbrug, pr. 1. januar 2023, skal sortere deres dagrenovationslignende affald i de samme 10 affaldsfraktioner, som man gør i den private husholdning. Derudover gælder kravene generelt, om at erhvervsdrivende skal sorterere deres affald med henblik på nyttiggørelse.
Få tips og tricks til din affaldssortering fra Miljøstyrelsen og Landbrug & Fødevarer her.

I kan finde flere oplysninger om affaldssortering og -håndtering her.

Hvis der generelt at spørgsmål i forhold til erhvervsaffald kan disse rettes til affald@herning.dk eller pr telefon 96288080.


 

Arrangementer i den kommende tid

Landsskuet
Den 4. - 6. juli 2024
Kaj Zartows Vej 19, 7400 Herning

Aulum Dyrskue
Den 10. august 2024
Dyeskuepladsen, Ørrevej, 7490 Aulum


Klimafolkemødet
29. - 31. august 2024
KulturØpladsen, Middelfart


Åbent Landbrug hos Karsten Willumsen
Den 15. september 2024
Sundsvej 22B, 7430 Ikast


 

Klimafolkemødet den 29. - 31. august 2024


Klima og landbrug er to uadskillelige emner i samfundsdebatten.

Sammen med de øvrige ejerforeninger bag SAGRO, L&F, LandboUngdom, ejerforeningerne bag Velas og Spiras, står vi klar med en dialogstand på årets klimafolkemøde i Middelfart den 29. til 31. august.

Vi arrangerer en lang række debatter, som skal understrege, at Dansk Landbrug dyrker mulighederne og går foran med grønne løsninger.

Alle er velkommen til at kigge forbi til en snak på standen i Middelfart.


 

Medlemsfordele

Alle aktive medlemmer har adgang til en lang række af kontante medlemsfordele.

Aktuelt er der tilføjet en række sommernyheder:

- Specialtilbud fra Lomax på bord-bænkesæt, parasoller og krukker 

- Rabataftaler på en række hoteller

- Rabataftaler på krydstogter


 

Aftale om et Grønt Danmark

Herunder kan du dykke med i Aftalen om et Grønt Danmark. Du kan både læse selve aftalen, men også dykke ned i delelementerne, der er beskrevet i faktaarkene.

 

 

 


Formand
Leif H. Nørgaard
Tlf. 25 39 64 25
leif@visgaard.dk


Politisk rådgiver
Tove Thoustrup
Tlf. 20 53 42 67
tot@sagro.dk