Nyhedsbrev december 2021

Glædelig jul og godt nytår!

 

Med den smukke fuldmåne har vi nu fået så lave temperaturer, at vi kan begynde at mærke vinteren. Samtidig har vi også igen fået solen at se.

Julen nærmer sig og vi er alle ved at forberede os på en uge, hvor hverdagens travlhed afløses af samvær med familie og venner. Her er de unge mennesker kommet hjem fra studierne i Storbyen og fra højskole. Der er liv i stuen og snakken går omkring alle oplevelser, og ikke mindst de indtryk de unge mennesker har taget med sig. De unge er omstillingsparate og det er vi landmænd heldigvis også. Det bliver der endnu mere brug for det fremadrettet, hvor Landbrugsaftalen skal udmøntes.

Her mindes vi også julen 2020, hvor hele familien var i total Corona-isolation. Vi valgte at vende det til positive samvær, men I år håber vi at kunne mødes med andre. Vi har fået nok af aflysninger!

December er også tiden, hvor håndboldpigerne får lidt opmærksomhed fra min side. Jeg er imponeret over hvordan et Team kan fungere så godt sammen og spille hinanden så gode. Det har vi også brug for hjemme på bedrifterne, i Herning- Ikast Landboforening og Landbrug & Fødevarer.

Vi har brug for at stå sammen i landbruget og dit medlemskab er afgørende vigtigt for det politiske arbejde lokalt og nationalt. Tak for det.

Jeg vil gerne ønske alle medlemmer og deres familier en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår!


 

Husk vores jubilæumsfest!

 

I anledning af Herning-Ikast Landboforenings 175 år jubilæum i 2021 inviteres alle medlemmer til jubilæumsfest den 4. februar 2022 kl.17.30.

Invitationerne er nu sendt afsted, og vi er klar til at modtage din tilmelding via mail til vjl@sagro.dk

Vi glæder os til at byde dig og evt. ledsager velkommen til vores jubilæumsfest i MCH Herning Kongrescenter.

Med god mad og drikke, musik og underholdning, så bliver det en både hyggelig og festlig aften.

Vi følger naturligvis alle gældende retningslinjer vedr. corona.

 


 

Er du kandidat til en plads i vores bestyrelse?

 

Din landboforening ledes af en bestyrelse bestående af 9 aktive landmænd. Der afholdes ca. 10 årlige bestyrelsesmøder i Birk, Herning i dagtimerne, møder med lokale politikkere fra byråd og folketinget samt en del medlemsarrangementer af både politisk og social karakter. 

Du får nyeste viden fra L&F, mulighed for politisk indflydelse både lokalt og nationalt, samt et fagligt og socialt netværk.

Nye bestyrelsesmedlemmer vælges på generalforsamlingen. I 2022 er det tirsdag den 21. marts i Herning. 

Vi ønsker diversitet i bestyrelsen og opfordrer alle aktive medlemmer, uanset alder, køn, politisk overbevisning og bedriftstype, til at opstille.

Du kan få mere information om bestyrelsesarbejdet og opstille dit kandidatur hos formand Sven Agergaard på mobil: 4082 4488.


 

Ny virksomhedsservice i Herning Kommune

 

Herning Kommune har lavet et nyt tiltage for at hjælpe virksomheders vej ind i den kommunale organisation: Virksomhedslinjen - Din direkte vej til Herning Kommune.

Her kan du få hjælp til følgende: 

REKRUTTERING: Mangler din virksomhed arbejdskraft?

OPKVALIFICERING: Har I udfordringer med at finde de rette kandidater?

FASTHOLDELSE: Har din virksomhed en medarbejder, som er i risiko for at blive sygemeldt eller allerede er sygemeldt?

Alle spørgsmål er velkomne på 9628 5050. Læs mere i nedenstående fil.

Du kan også kontakte Kirsten Borg, Løn- og HR-rådgiver i SAGRO på  96296679

 


 

NY DATO - Mød Johannes Langkilde

 

Kom og hør foredraget ”Min fætter er høvding i Samoa” med den kendte TV-reporter Johannes Langkilde fredag den 21. januar 2022 kl. 13.30

“Min fætter er høvding i Samoa” er en overraskende, opløftende og nær beretning om, hvordan Johannes Langkilde møder sin store, polynesiske familie og sammen med dem efterforsker deres fælles historie.

Johannes og hans familie udvikler tætte bånd med de mange samoanske Langkilder, og oplever under sin opdagelsesrejse den fantastiske samoanske kultur helt tæt på. Eksempelvis hvordan man begraver sine døde i forhaven og placerer dem i imponerende, iøjnefaldende monumenter.

Tilmelding efter først til mølle her eller på telefon 7021 2040.

Pris: 150 kr pr. deltager, som betales kontakt eller med mobilepay ved indgangen. Der serveres kaffe og kage.

Arrangementet er lavet i samarbejde med  Herning LandboSenior, Hedeboernes Seniorklub og Ikast-Bording LandboSenior.

Vi overholder naturligvis alle gældende corona-restriktioner.


 

Online Nytårskur

 

Vær med til virtuel Nytårskur i Landbrug & Fødevarer med Søren Søndergaard, Flemming Nør-Pedersen og Morten Boje Hviid torsdag den 6. januar kl. 11.00-12.30. 

Lyt med når Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, Konstitueret Adm. Direktør, Flemming Nør-Pedersen og Direktør, Morten Boje Hviid gør status for året der er gået, samt kigger fremad på opgaver, muligheder og udfordringer for erhvervet i 2022.

Med tre oplægsholdere og en forventning om en masse gode spørgsmål har vi sat halvanden time af og vi ser frem til at starte det nye år på bedste vis i dette gode selskab.

Tilmelding her: https://www.seges.tv/live/72594980/636345c8b8f24f34f064


 

Kontante medlemsfordele

 

Som medlem af Herning-Ikast Landboforening og Landbrug & Fødevarer kan du benytte flere medlemstilbud. Der er et bredt udvalg af rabatter fra alt i mellem bl.a. briller, arbejdstøj, mobiltelefoni og hotelophold.

Medlemsfordelene opdateres jævnligt og de kan se alle de aktuelle medlemsfordele her.


 


Formand
Sven Agergaard
Tlf. 40 82 44 88
agergaard@agropartnere.dk


Politisk chef
Ulla Bækman
Tlf. 40 40 14 66
ubh@sagro.dk